Zdravo telo je nagrada za jednostavnu i organsku ishranu punu hranljivih materija koje prirodno nastaju u hrani i kojima nedostaje prekomerni nivo masti i soli. Da biste ovaj koncept sproveli u praksi, važno je kuvati hranu u sopstvenom soku, bez pregrevanja ili zagorevanja, kako bi se zadržalo što više vitamina, proteina i minerala.
Različite metode kuvanja mogu se primeniti u Impardi asortimanu proizvoda, a svi su koncentrisani na poštovanje održavanja nutritivnih elemenata hrane, što rezultira u pripremi lakih, organskih i zdravih jela. Naravno, za optimalan rezultat je neophodan ispravan izbor sastojaka.
Povrće igra važnu ulogu u ishrani, jer sadrže vitamine, minerale i vlakna, supstance neophodne za kontrolu mnogih telesnih funkcija, koje se ne smeju izgubiti, uništiti ili izmeniti postupcima skladištenja, pranja i kuvanja. Meso ima važnu ulogu u snabdevanju našeg tela sa proteinima, hranjivim materijama koje su vitalne za naše energetske potrebe.