Kako postići vitkost?

Veoma teško se postiže vitkost jer je uzrok gojaznosti uvek odsustvo umerenosti u konzumiranju hrane, prejedanje i nedostatak pravih informacija o hrani kao i o načinima pripreme hrane. Ako se hranite kao da ste duže vreme patili bez hrane, to će rezultirati prejedanjem i najmanje debljanjem, ako ne i s klasifikacijom prekomerne težine, a to se povećava nažalost i kod odraslih i kod dece.

Prekomerna težina može se definisati u smislu „malo“, „prosečno“ ili „vrlo“. Mala prekomerna težina znači i povećanje telesne težine za više od 10% od normalne težine. Dobro je poznato da u takvim slučajevima pojedinac ima tendenciju razvoja kardiovaskularnih problema i dijabetesa.

Prirodni program za zdrav život - IMPARDI program Zdravi i vitki

Zdravo telo je nagrada za jednostavnu i organsku ishranu punu hranljivih materija koje prirodno nastaju u hrani i kojima nedostaje prekomerni nivo masti i soliDa biste ovaj koncept sproveli u praksi, važno je kuvati hranu u sopstvenom soku, bez pregrevanja ili zagorevanja, kako bi se zadržalo što više vitamina, proteina i minerala.

Različite metode kuvanja mogu se primeniti u Impardi asortimanu proizvoda, a svi su koncentrisani na poštovanje održavanja nutritivnih elemenata hrane, što rezultira u pripremi lakih, organskih i zdravih jela. Naravno, za optimalan rezultat je neophodan ispravan izbor sastojaka.

Povrće igra važnu ulogu u ishrani, jer sadrže vitamine, minerale i vlakna, supstance neophodne za kontrolu mnogih telesnih funkcija, koje se ne smeju izgubiti, uništiti ili izmeniti postupcima skladištenja, pranja i kuvanja. Meso ima važnu ulogu u snabdevanju našeg tela sa proteinima, hranjivim materijama koje su vitalne za naše energetske potrebe.

Praktični saveti #1

Praktični saveti #2

img1

Teletina

Ružičaste boje, mršav, preporučuje se za roštilj / prženje

Svinjetina

Nema potrebe da meso odstoji, spremno je za termičku obradu odmah

Osnovne preporuke za program IMPARDI “Zdravi i vitki”

  1. Bez brašna
  2. Bez šećera
  3. Merenje hrane
  4. 3 obroka dnevno u vremenu 8 sati
  5. Autofagija (uzdržavanje od hrane 16 sati)